No products in the cart.
Siciliaanse ambachtelijke granita met amandelpasta
€ 273,00
-Prijs per kg: €37,30
-Prijs voor 1 doos van 10kg: €273
-Kostprijs €1,70 per glas van 200ml
Beschrijving
Recept voor Siciliaanse ambachtelijke amandel granita:
Ingrediënten (voor ongeveer 6 porties)
- 250 g pasta di mandorla (amandelpasta)
- 750 ML warm water (helpt de amandelpasta sneller op te lossen)
- Enkele geroosterde gehakte amandelen (voor decoratie, optioneel)
Bereiding
- Oplossen
- Snijd de amandelpasta in kleine stukjes.
- Doe deze in een grote kom met het water
- Mix of klop tot een homogene amandelmelk
- Proef en voeg indien nodig wat suiker toe.
- Filteren
- Zeef het mengsel door een fijne zeef of kaasdoek om eventuele resten te verwijderen
- U krijgt zo een pure en geurige amandelmelk.
- Laat 2 uur rusten in de koelkast
- Voeg 5 gram guarpitmeel toe
- Bevriezing
- Giet de amandelmelk in de ijsmachine tot de perfecte consistentie is bereikt
- Serveren
- Serveer de granita ijskoud in glazen.
- Bestrooi met gehakte amandelen voor een krokante contrast.
Siciliaanse traditie: serveer met een brioche col tuppo voor een typisch Siciliaans ontbijt of tussendoortje
Extra informatie
| KG | 10KG |
|---|













